Seniorenmaatje: IETS VOOR U??

Seniorenmaatje: iets voor u?

Seniorenwelzijn heeft in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het Seniorenmaatje als dienstverlening voor senioren die graag een maatje willen om gezamenlijk iets te ondernemen.
Senioren melden zichzelf aan bij de ouderenadviseur of welzijnsadviseur en zij gaat op huisbezoek om kennis te maken. In deze gesprekken wordt vaak aangegeven dat mensen zich regelmatig alleen voelen en contact met anderen missen. Soms is echter de drempel te groot om er zelf alleen op uit te gaan.
De ene keer vraagt de senior om een maatje die gezellig een kopje koffie komt drinken, een spelletje wil doen, de andere keer zoeken we iemand die met een oudere naar buiten kan gaan. Vaak omdat ze dit zelfstandig niet meer durven. Een boodschapje doen, ommetje maken in de buurt, of, als men wat vitaler is: een sportactiviteit. Het is heel belangrijk dat ouderen in beweging blijven. De vraag kan ook zijn om met iemand de eerste paar keer mee te gaan naar een nieuwe club, omdat die stap alleen zetten soms zo spannend is. (zie voor activiteiten/ clubs onze website: www.seniorenwelzijn.nl )

Ook zoeken we seniorenmaatjes op het gebied van sportieve activiteiten, zoals wandelen.

Zou u zo’n maatje voor een senior willen zijn? Dan is Seniorenwelzijn op zoek naar u!

Of misschien heeft u naast de in dit artikel genoemde activiteiten andere interesses
die u met een oudere zou kunnen delen: laat het ons weten. Zodat wij u kunnen koppelen aan een senior die vergelijkbare interesses heeft.

Informatie? Bel Seniorenwelzijn: 010-2486888 of mail vrijwillligers@seniorenwelzijn.nl

 

Geschreven op 06-10-2016