fietslessen voor senioren in Schiedam

Fietscursus senioren Schiedam - Fit en veilig op de fiets


Het wordt weer voorjaar, dat betekent dat we er weer op uit trekken naar buiten. Niets fijner is om de fiets te pakken, om een boodschap te doen of de natuur in te gaan.

Maar veel ouderen fietsen niet in de winter en dan valt het niet mee om weer te beginnen. Om weer gemakkelijk op te stappen organiseert Seniorenwelzijn fietslessen voor senioren om zekerder op hun fiets of E-bike te zitten.


Veel ongelukken bij ouderen gebeuren door het gedrag van de ouderen zelf. Hierbij spelen de omgeving, de verkeerssituaties en de eigen balans op de fiets een belangrijke rol. Ook het aantal ongelukken met de E-bike nemen de laatste jaren toe. Ouderen hoeven met een E-bike niet te trappen als ze moe zijn, maar dat betekent ook dat ze veel harder kunnen rijden dan ze gewend zijn.


Tijdens de fiets-/E-bike lessen gaan we samen diverse onderdelen oefenen. Daarnaast controleren we of men wel goed op de fiets zit. Geven tips hoe je veilig op pad kan gaan en wat te doen bij fysieke klachten.


Deze workshop van 3 verschillende vervolglessen wordt verzorgd door Seniorenwelzijn op 3 dinsdagen in april, te starten op 5 april van 13.30-15.00 uur.
De andere data zijn 12 april en 19 april.


We verzamelen op de parkeerplaats voor het Zwembad Groenoord aan de Prinses Beatrixlaan 2.


De kosten bedragen € 12,- inclusief koffie. Meer info en opgeven via Seniorenwelzijn 010 – 248 68 88.

Geschreven op 22-03-2016