Welzijn op Recept in Schiedam

Welzijn op Recept in Schiedam

 

Soms zit het immers even niet mee, of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven, of kampt u met allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. Die klachten kunnen ontstaan nadat u bijvoorbeeld een partner of geliefde bent verloren, u kunt zich eenzaam, angstig of somber voelen. Of u ervaart stress vanwege de zorg voor een zieke partner.

Om volwassenen/senioren te helpen deze klachten te verminderen is Seniorenwelzijn begin dit jaar met een pilot (proefproject) “Welzijn op recept” gestart in Maassluis, in samenwerking met de plaatselijke huisartsen*. En momenteel wordt hiermee ook gestart in Schiedam, in samenwerking met Servicepunt Vrijwilligers Schiedam.

 

Hoe werkt het? De huisarts of de praktijkondersteuner kan u verwijzen naar Welzijn op recept.  Zij geven u “een recept” (aanmeldingsformulier) mee en u maakt dan zelf een afspraak met de welzijnsadviseur. In Schiedam is dat Mirjam Dijkstra.  Zij zal met u in gesprek gaan om met u mee te denken over de manier waarop u zo prettig mogelijk kunt leven, ondanks beperkingen. En te bekijken waar uw behoeftes, interesses en talenten en mogelijkheden liggen.  In dat kader worden er “welzijnsarrangementen” aangeboden op het gebied van ontmoeten en doen, bewegen, kunst, natuur, koken en grip op eigen leven. Samen met u wordt gezocht naar een activiteit die bij u past om u weer wat meer plezier in het leven te geven. Als er een keuze gemaakt is, wordt u in het begin voor een korte periode daarbij begeleid door de welzijnsadviseur of door een vrijwilliger. Door die tijdelijke begeleiding krijgt u net dat duwtje in de rug om wellicht een nieuwe wending aan uw leven te geven, nieuwe contacten op te doen en u wellicht wat beter te voelen.

In Schiedam doen de huisartsenpraktijken Havenbogen en Damzicht mee aan dit project. In de toekomst zullen er meer huisartsenpraktijken gaan volgen.

Aanmelding:

De huisartsenpraktijk kan u adviseren mee te doen of u kunt zelf bij uw huisarts of praktijkondersteuner aangeven interesse te hebben voor een intakegesprek Welzijn op recept. Zij vullen vervolgens samen met u “het recept/aanmeldingsformulier” in.  Wilt u eerst nadere informatie? Belt u voor Schiedam dan met welzijnsadviseur Mirjam Dijkstra 06-57314624

 

* Actuele informatie over Welzijn op recept in Maassluis volgt binnenkort.

 

 

 

 

Geschreven op 08-09-2015