gratis scootmobiel lenen bij De Vloot Maassluis

NIEUWE SERVICE van ROG Plus, Seniorenwelzijn en Maasdelta Maasluis

 

Gemak dient de mens: leen gratis een scootmobiel!

 

Bent u (tijdelijk slecht ter been? En wilt u graag op pad? Leen dan gratis een scootmobiel.

Liever eerst een rijles? Geen probleem. Een vrijwilliger maakt u graag wegwijs op de scootmobiel en in het verkeer. ROGplus, Seniorenwelzijn en Maasdelta Maassluis starten deze service op proef. De service is nu nog alleen beschikbaar voor bewoners in en rond Servicecentrum De Vloot in Maassluis.

Carima Verhagen van ROGplus vertelt: "steeds meer mensen hebben een - soms dure - scootmobiel, die ze maar weinig blijken te gebruiken en die te vaak ongebruikt in de stalling staat. Middels deze service willen we stimuleren dat meer mensen van één scootmobiel gebruik maken. Wij hopen dat wie niet dagelijks een scootmobiel nodig heeft een bezoekje brengt aan het uitleenpunt en niet een eigen scootmobiel aanschaft of er één via het ROGplus aanvraagt".

 Voor jong en oud : Er hoeft geen aanvraag ingediend te worden bij ROGplus, iedereen mag de scootmobiel gratis lenen en er zijn geen leeftijdscriteria: iedereen vanaf 16 jaar oud die moeilijk kan lopen of fietsen kan bij het uitleenpunt terecht. Mocht u niet in staat zijn om de scootmobiel op te halen, dan kan de scootmobiel gratis bij u thuisgebracht en weer opgehaald worden. En u kunt desgewenst een rijles krijgen.

Voor dat laatste zorgen deskundige vrijwilligers van Seniorenwelzijn. Opgeleid door de leverancier van scootmobielen Medipoint. De uitleg over de scootmobiel en de rijles vindt plaats in de zogenaamde instructietuin bij De Vloot, een soort verkeerstuin, speciaal voor scootmobielen.

Wilt u meer informatie of wilt u een scootmobiel lenen? Neem dan contact op met Seniorenwelzijn, /De Vloot  bereikbaar op werkdagen van 09.00-16.00 u. via tel.nr. 010-5911144

 

Geschreven op 13-07-2015