Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers voor visiteclubs

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers voor visiteclubs. Heb je interesse in onderstaande vacature, zoek dan vrijblijvend contact met de coördinator vrijwilligers Kees Nieuwstraten, tel. 06 57562931 of via knieuwstraten@seniorenwelzijn.nl Hieronder zie je de recente vacaturebeschrijving:

...

Samenvatting: Je begeleidt senioren die elkaar wekelijks ontmoeten in een zogenaamde “visiteclub”.

Beschrijving: Vind je het leuk om met 65 plussers om te gaan, kun je goed luisteren, communiceren, samenwerken en stimuleren, dan zou jij weleens een uitstekende begeleider van een visiteclub kunnen zijn. Tijdens een visiteclub ontmoeten ongeveer tien tot vijftien senioren elkaar in een ontmoetingscentrum van Seniorenwelzijn of op een externe locatie. Zij drinken samen thee of koffie, bespreken zaken die hen bezighoudt, doen een spelletje of andere activiteiten. Veel senioren ontmoeten niet meer zo vaak andere mensen en een visiteclub is dan ook een uitstekend middel voor sociale binding. Als vrijwilliger bereid je de activiteiten voor, zet de ruimte klaar (naderhand weer opruimen), je doet boodschappen, verricht kleine administratieve werkzaamheden, signaleert problemen of gedrag van deelnemers en neemt deel aan overleg. Je draagt eraan bij dat senioren weer in contact komen met anderen. Dat is dankbaar werk. Wat wij vragen: - het leuk vinden om met 65 plussers om te gaan - goed kunnen luisteren en communiceren - mede zorg kunnen dragen voor een prettige en veilige sfeer - respectvolle benadering van de deelnemers - in overleg met de deelnemers een dagprogramma kunnen samenstellen - deelnemers kunnen stimuleren en activeren - initiatief durven nemen en kunnen samenwerken - Fysiek in staat zijn om de benodigde taken te verrichten (bv. boodschappen doen, iemand zo nodig een arm bieden) - medeverantwoordelijkheid kunnen dragen - de privacy van deelnemers respecteren en waarborgen - goede beheersing van de Nederlandse taal - signalen kunnen oppakken en dat delen met de ouderenwerker of ouderenadviseur - bereid zijn tot het volgen van scholing - je onderschrijft de visie en missie van Seniorenwelzijn (zie website) en draagt deze uit

Wat wij bieden: - een uitgebreid intakegesprek - coaching en begeleiding van een ouderenwerker of ouderenadviseur - 2-maandelijks overleg over de voortgang van de visiteclub - scholing en deskundigheidsbevordering - je werkt in teamverband - waardering vanuit senioren - vergroting van je sociaal netwerk - een jaarlijkse attentie van Seniorenwelzijn - je bent WA verzekerd voor ongevallen tijdens het werk Uren per week: minimaal 4 uur per week (dagdeel).

Overige info: Er zullen steeds meer visiteclubs komen in de toekomst, is de verwachting. Jij bent dan ook hard nodig. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.seniorenwelzijn.nl Iedere vrijwilliger bij Seniorenwelzijn dient in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Seniorenwelzijn neemt de kosten hiervan voor haar rekening.

Geschreven op 05-02-2015