Repair Café van start!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas weten veel mensen niet meer hoe dat moet. Daarnaast hebben velen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is dus mooi als je voor een eenvoudige reparatie met je kapotte spulletjes, gratis, terecht kunt in een Repair Café. Het Repair Café gaat op zaterdag 20 september voor het eerst van start.

Het Repair Café ontfermt zich over spullen die normaliter weggegooid zouden worden maar misschien nog een nieuw leven kunnen krijgen. U kunt denken aan elektrische apparaten zoals koffiezetapparaat, stofzuiger, naaimachine, (schemer)lamp, waterkoker etc. maar ook aan kleding, speelgoed, meubeltjes e.d. Ook advies over gebruik of bij storing van PC, tablet, printer, smartphone is mogelijk.
De bezoeker gaat SAMEN met een vrijwilliger/reparateur aan de slag. Zo wordt meteen reparatiekennis doorgegeven en is het ook een sociaal gebeuren. Bijkomend voordeel is dat de alsmaar groeiende afvalberg tegengegaan wordt en mensen weer de waarde van hun spullen in gaan zien.

Inmiddels zijn er al veel Repair Cafés geopend, wereldwijd en in Nederland.
Op 20 september 2014 start de Stichting Olivier in samenwerking met Seniorenwelzijn in Schiedam met een Repair Café in Ontmoetingscentrum De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818, 3118 AC Schiedam. Het Café is elke 3de zaterdag van de maand open.

Daarvoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers en gereedschap voor elektrische apparaten,
meubels, kleding, fietsen, speelgoed, enz.

Bent u beschikbaar als vrijwilliger of kent u iemand die dit zou willen doen, neem dan contact met ons op: coördinator vrijwilligers Kees Nieuwstraten, tel. 06 57562931 (di/woe/do) of via knieuwstraten@seniorenwelzijn.nl

Ook wanneer u overbodig gereedschap of materialen hebt die voor reparaties bruikbaar zijn, stuur dan een e-mail naar vrijwilligerscafe@gmail.com of naar Tiny Groeneweg, ouderenwerkster van Ontmoetingscentrum De 5 Molens: tgroeneweg@seniorenwelzijn.nl

 

Opening Repair Café zaterdag 20 september om 9.30 uur.
Daarna elke 3e zaterdag van de maand open, op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur

Geschreven op 29-08-2014