Particuliere Vervoersdienst: op pad met begeleiding

 

De Particuliere Vervoersdienst begeleidt senioren die moeite hebben om alleen naar afspraken te gaan. Buurtbewoners stellen hun privé-auto en tijd beschikbaar om senioren van vervoer en begeleiding te voorzien.

 

Particuliere Vervoersdienst: op pad met begeleiding

 

Sinds februari begin dit jaar kunnen senioren in Schiedam en Vlaardingen gebruik maken van de Particuliere Vervoersdienst van Seniorenwelzijn. De Particuliere Vervoersdienst is een aanvulling op de bestaande vervoermogelijkheden in beide steden. De dienst bestaat uit meer dan vervoer alleen.

 

Een echtpaar maakt bijvoorbeeld maandelijks gebruik van de Particuliere Vervoersdienst. De chauffeur brengt hen naar twee winkels die ze zelf uitgekozen hebben en helpt hen bij het doen van de boodschappen. Natuurlijk wordt het echtpaar ook weer thuisgebracht door dezelfde chauffeur, die de boodschappen naar binnen brengt en na afloop een gezellig kopje koffie drinkt.

 

Het organiseren van de ritten gebeurt door vrijwilligers. Zij zitten klaar aan de telefoon om alle aanvragen voor ritten te noteren. Voor elke aanvraag zoeken zij een chauffeur die met zijn eigen auto met de aanvrager op pad gaat en hem of haar weer thuis brengt. De chauffeur begeleidt de aanvrager. Dit kan betekenen dat de chauffeur voor een afspraak bij de dokter of in het ziekenhuis de aanvrager naar de wachtkamer brengt en wacht tot de aanvrager weer naar huis kan. Ook komt het voor dat mensen naar een begraafplaats willen waar het openbaar vervoer niet komt. De chauffeur kan dan een ondersteunende arm bieden.

 

Voor wie is de Vervoersdienst bestemd?  Inwoners van de gemeente Vlaardingen en Schiedam die ouder zijn dan 65 jaar en om gezondheids- of mobiliteitsredenen geen gebruik kunnen maken van regulieren vervoersvoorzieningen.

 

Wat zijn de tarieven?

 

Aanvrager en chauffeur rekenen onderling de kosten voor de rit af. In Schiedam en Vlaardingen geldt een basistarief voor ritten in de stad. Heeft iemand een bestemming buiten de stad, dan geldt een kilometervergoeding. De telefoniste rekent bij de aanvraag hoeveel de rit zal kosten. Zowel de aanvrager als de chauffeur is vooraf op de hoogte van de kosten.

 

       

 

Aanmelden  Voor nadere informatie of het maken van een afspraak is de centrale van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur bereikbaar telefoon: 010 -248 68 81 e-mail: vervoer@seniorenwelzijn.nl      

 

Geschreven op 27-08-2014