OfficiŽle start Particuliere Vervoersdienst

De Particuliere Vervoersdienst begeleidt senioren die moeite hebben om alleen naar afspraken te gaan. Buurtbewoners stellen hun privé-auto en tijd beschikbaar om senioren van vervoer en begeleiding te voorzien. Vanaf 1 oktober gaat deze dienst ook officieel van start in Maassluis.

Burgemeester  Karssen van Maassluis en wethouder A. Keizer verrichten de officiele opening om 16.00 uur in ontmoetingscentrum de Vloot. Mensen worden ontvangen met koffie en iets lekkers waarna  er een korte presentatie wordt gegeven wat de particuliere vervoersdienst is en doet. Bezoekers kunnen daarna vragen stellen onder het genot van een drankje + hapje. Vergeet niet om u van te voren aan te melden bij ontmoetingscentrum de Vloot.

De Particuliere Vervoersdienst is een aanvulling op de bestaande vervoermogelijkheden in Maassluis. De dienst bestaat uit meer dan vervoer alleen.

Een echtpaar maakt bijvoorbeeld maandelijks gebruik van de Particuliere Vervoersdienst. De chauffeur brengt hen naar twee winkels die ze zelf uitgekozen hebben en helpt hen bij het doen van de boodschappen. Natuurlijk wordt het echtpaar ook weer thuisgebracht door dezelfde chauffeur, die de boodschappen naar binnen brengt en na afloop een gezellig kopje koffie drinkt.

Het organiseren van de ritten gebeurt door vrijwilligers. Zij zitten klaar aan de telefoon om alle aanvragen voor ritten te noteren. Voor elke aanvraag zoeken zij een chauffeur die met zijn eigen auto met de aanvrager op pad gaat en hem of haar weer thuis brengt. De chauffeur begeleidt de aanvrager. Dit kan betekenen dat de chauffeur voor een afspraak bij de dokter of in het ziekenhuis de aanvrager naar de wachtkamer brengt en wacht tot de aanvrager weer naar huis kan. Ook komt het voor dat mensen naar een begraafplaats willen waar het openbaar vervoer niet komt. De chauffeur kan dan een ondersteunende arm bieden.

Voor wie is de Vervoersdienst bestemd?
Inwoners van de gemeente Maassluis die ouder zijn dan 55 jaar en om gezondheids- of mobiliteitsredenen geen gebruik kunnen maken van regulieren vervoersvoorzieningen. 

Aanmelden
Voor nadere informatie of het maken van een afspraak is de centrale van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur bereikbaar. Op andere tijdstippen kunt u de voice-mail inspreken. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.
telefoon: 06 - 57 56 29 65
e-mail: vervoermaassluis@seniorenwelzijn.nl

 

Geschreven op 22-08-2014