Senioren maken kennis met driewielfiets

Ongeveer vijftig bezoekers bezochten op 2 mei sportcentrum de Polderpoort om kennis te maken met fietsen op een driewielfiets. Fietsbond Vlaardingen, Vlaardingen in Beweging en Seniorenwelzijn organiseerden er een opstapdag waarop senioren konden ervaren hoe het is om op een driewielfiets te fietsen.

Voor sommigen was het voor het eerst in jaren dat zij weer eens op een fiets zaten. Grootste ontdekking voor de meesten was dat je niet van een driewielfiets kunt vallen en dat je je voeten van begin tot einde van de rit op de pedalen kunt houden. Leveranciers van driewielfietsen hadden allerlei verschillende modellen meegebracht, zodat iedere bezoeker kon uittesten wat hem het best beviel: twee wielen voor of achter, met of zonder motor; het was er allemaal.

Zodra de senioren in de gaten hadden hoe ze de fiets het best konden besturen, konden ze al snel zelfstandig uit de voeten voor een proefrit. Vrijwilligers van de Fietsbond en buurtsportcoaches en beweegmaatjes van Vlaardingen in Beweging hielden een oogje in het zeil. Dat gaf de senioren precies het zelfvertrouwen dat ze nodig hadden om op te stappen en weg te rijden.

De Fietsbond Vlaardingen, Vlaardingen in Beweging en Seniorenwelzijn gaan op korte termijn om te bespreken hoe zij een vervolg aan dit geslaagde initiatief kunnen geven.

Geschreven op 04-05-2014