Particuliere vervoersdienst

Vanaf 17 februari start Seniorenwelzijn de particuliere vervoersdienst in Schiedam en Vlaardingen. De particuliere vervoersdienst is een aanvulling op de bestaande vervoermogelijkheden in beide steden. Zij is er voor senioren die moeite hebben alleen naar afspraken te gaan en hiervoor begeleiding nodig hebben.  

Vrijwilligers zitten vanaf 17 februari klaar aan de telefoon (010 – 248 68 81) om aanvragen voor een rit te noteren. Voor elke aanvraag zoeken zij een chauffeur die met zijn eigen auto met de aanvrager op pad gaat en hem of haar weer thuis brengt. De chauffeur begeleidt de aanvrager. Dit kan betekenen dat de chauffeur voor een afspraak bij de dokter of in het ziekenhuis de aanvrager naar de wachtkamer brengt en wacht tot de aanvrager weer naar huis kan. Ook komt het voor dat mensen naar een begraafplaats willen waar het openbaar vervoer niet langer komt. De chauffeur kan dan een ondersteunende arm bieden.

Aanvrager en chauffeur rekenen onderling de kosten voor de rit af. In Schiedam en Vlaardingen geldt een basistarief voor ritten in de stad. Heeft iemand een bestemming buiten de stad, dan geldt een kilometervergoeding. De telefoniste rekent bij de aanvraag hoeveel de rit zal kosten. Zowel de aanvrager als de chauffeur is vooraf op de hoogte van de kosten. 

Meer vrijwilligers welkom

Seniorenwelzijn streeft naar een maximale bezetting van de telefooncentrale en naar een flink aantal chauffeurs die hun tijd ter beschikking willen stellen. Hoe meer mensen zich beschikbaar stellen, des te beter kan Seniorenwelzijn zorgen dat alle aangevraagde ritten ook kunnen worden gemaakt. Meer vrijwilligers zijn dus van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich melden bij Seniorenwelzijn op nummer 010 248 68 81.

Geschreven op 10-02-2014