Waardig ouder worden

Iedereen ervaart ouder worden op een andere manier. Soms is het prettig uw ervaringen en ideeën te delen. Daarom verzorgt De Windwijzer op 20 en 23 november twee bijeenkomsten met als thema "Waardig ouder worden".

Inspirerende ontmoeting aan tafel met Paula Irik
woensdag 20 november 18.00 uur, € 7,50 incl. maaltijd

Paula Irik is de schrijfster van het boek 'Als het maar echt is'. Dit boek gaat over haar ervaringen
met dementerende ouderen. Familieleden en vrienden van mensen die door dementie worden getroffen worden uitgenodigd om niet alleen oog te hebben voor wat verloren ging en gaat, maar ook open te staan voor het bijzondere dat mensen met dementie ook kunnen schenken. Tijdens de bijeenkomst wordt een maaltijd genuttigd en gaat u in gesprek met Paula over haar werk.

 

Windwijzerdebat 'Waardig ouder worden'
Zaterdag 23 november, 15.30 - 17.00 uur

Ben van Dorp (regiodirecteur Laurens) Marianne van Twist (directeur Seniorenwelzijn) gaan met elkaar en de zaal in debat over de verschillende facetten van "Ouder worden". Vele voelen zich met hun 65ste nog lang niet aan pensioen toe, terwijl andere met lede ogen zien hoe de pensioen grens omhoog gaat. Sommigen genieten van hun oude dag; anderen vrezen de dag dat ouderdom letterlijk met gebreken komt. Is er dan nog zorg voor hen beschikbaar? Is een beroep op de kinderen onvermijdelijk geworden? 

In het debat worden de verschillende facetten van dit thema verkent.

Beide bijeenkomsten vinden plaats in De Windwijzer
Schiedamseweg 95, Vlaardingen.

Geschreven op 24-10-2013