Willeke Alberti bij Seniorenwelzijn in de nieuwe Vloot. foto album

Klik hier voor het fotoalbum

Willeke Alberti bij Seniorenwelzijn in de nieuwe Vloot

door Jan Buijsse

De nieuwe Vloot is nog niet officieel geopend, toch kan er al een en ander worden georganiseerd.

Willeke Alberti zou in januari optreden in de Vliet tijdens Blue Monday. Helaas was ze toen ziek en moest het optreden worden verplaatst. De nieuwe Vloot bood toen een prachtige gelegenheid en de gratis kaartjes waren snel ‘uitverkocht’!

Samen met haar orkest en twee andere zangeressen verzorgde Willeke een show waarin de aanwezige senioren veel van vroeger herkenden. De liedjes riepen herinneringen op aan oude tijden en zangers van vroeger, zoals Wim Zonneveld, Toon Hermans, Ramses Shaffy, Tom Manders en vele anderen. Regelmatig ging Willeke de zaal in en ze reageerde enthousiast op opmerkingen uit de zaal. En natuurlijk kreeg ze de zaal mee met de echt bekende nummers.

 

Marianne van Twist, directeur van Seniorenwelzijn, overhandigde Willeke na afloop een fraai boeket bloemen. Voor de anderen was er een flesje geestrijk vocht.

Daarmee was het feest nog niet teneinde. Na zich wat te hebben opgefrist, kwam Willeke terug bij de senioren om wat te praten en om zich uitgebreid met aanwezigen te laten fotograferen. Ook was er de mogelijk om cd’s van Willeke te kopen, waarvan de opbrengst bestemd was voor de Willeke Alberti Foundation. Het doel van deze stichting is de levenskwaliteit van senioren, kinderen en zieken te verbeteren.

Het optreden werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Bladt Charity en het Nationaal Ouderenfonds.

Stichting Bladt Charity, een liefdadigheidsinstelling, organiseert onder andere ieder jaar Blue Monday. De stichting richt zich vooral op organisaties die werken met kwetsbare groepen, zoals zieken, gehandicapten, ouderen, kinderen en kansarmen. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ketsbare en eenzame ouderen.

Geschreven op 11-06-2013