Vrijwilligersuitje OC Woudhoek en OC De 5 Molens

Het is al heerlijk weer wanneer de vrijwilligers van OC De Woudhoek zaterdag 8 september 2012 om 08.00 uur de luxe touringcar van Nooteboom Tours uit Vlaardingen instappen. Een kwartier later hebben ook de deelnemers van De 5 Molens hun zitplaats gevonden en stelt de gastheer/chauffeur zich voor als Mike. We hebben geen idee wat er vandaag op het programma staat, laat staan dat we weten wat en waar de dag ons zal brengen. Al snel blijkt dat Mike op een heel eigen, bijzonder prettige,  manier met ons weet om te gaan en licht steeds een tipje van de verrassingssluier op. Het is letterlijk een verrassingstocht.

De eerste etappe brengt ons, veelal via provinciale wegen, naar het Brabantse dorp Dussen, waar in Klompenmakerij Den Dekker de koffie/thee met gebak gereed staat. De winkel annex ontvangstkamer en museum is op een aparte wijze sfeervol ingericht. Menig souvenirtje gaat over de toonbank.
Na de koffie staat de klompenmakerij op het programma, waar een interessante presentatie door de eigenaar/klompenmaker ( of is het klompenmaker/eigenaar?) wordt verzorgd. Zijn uitleg  en demonstratie over het ambachtelijk maken en versieren van klompen is zowel humorvol als leerzaam.

Omstreeks 12.30 uur arriveren we in de glasstad Leerdam,  waar het m.s. Kroon van Leerdam gereed ligt voor een twee uur durende vaartocht over de rivier De Linge met een goed verzorgde Betuwse koffietafel.

Na de lunch is het op het zonnedek goed toeven, al vindt een enkeling het iets te veel van het goede en zoekt de schaduw op.

Voor we er erg in hebben is het vaartochtje alweer voorbij. We gaan nu naar de Glasblazerij en hebben tevens de mogelijkheid om een wandeling door het centrum te maken. In het centrum is het waanzinnig druk met o.m. een grote braderie in het kader van de Glasdag.

Om 16.15 uur verzamelen we bij de bus en wordt ons verklapt dat in restaurant ’t Wapen van Ameide een drie gangen diner op ons wacht. Aangekomen in Ameide geeft Mike - gedwongen door een tegemoetkomende lijnbus - een staaltje chauffeurskunst ten beste dat respect af dwingt.

Over het diner niets dan lof. De soep, schnitzel, verschillende groentes, gebakken aardappelen en friet met als toetje: ijs met vruchten en slagroom, worden dan ook alle eer aangedaan.

Wanneer we omstreeks zeven uur weer in de bus zitten, komt de sfeer en stemming helemaal tot uitdrukking door middel van spontane samenzang. Niet steeds loep zuiver maar zeker recht uit het hart.

Terug in Schiedam zien we terug op een geweldige dag met dank aan de organisatrices en niet te vergeten
onze gastheer Mike.

 

 

Klik hier om een pdf bestand te openen met meer foto's van deze leuke dag.

Geschreven op 18-09-2012