20 september Voorstelling en informatiemarkt over dementie


Een legendarisch stuk, zo wordt ‘U bent toch mijn moeder’ vaak omschreven. De voorstelling gaat over de relatie tussen een dementerende vrouw en haar dochter. Hoewel het een ‘zwaar’ onderwerp is, zit er in het stuk veel humor.

,,Wat me fascineert, is niet alleen de tragische kant,’’ zegt Marie-Christine de Both in Trouw die zowel de rol van de moeder als de dochter speelt. ,,Maar ook hoe mensen soms, als ze al niets meer weten, buiten alle conventies om kunnen reageren. Die humor zit hier ook in, het is zulk mooi en liefdevol materiaal."

De voorstelling wordt op donderdag 20 september 2012 twee keer in Koningshof gespeeld. Tussen de voorstellingen door is er een informatiemarkt over de hulp die mensen die dementiepatiënten ondersteunen kunnen krijgen. Dit is een initiatief van Alzheimer Nederland, Argos Zorggroep en de gemeente Maassluis.

Steeds meer mensen hebben door de vergrijzing te maken met dementie, omdat ze het krijgen of omdat ze familieleden of vrienden helpen die deze ziekte gekregen hebben. Dementie heeft een grote impact op het leven van alle betrokkenen. De ondersteuning van deze mensen is een belangrijk vraagstuk voor de komende jaren voor de gemeente en maatschappelijke organisaties.

De gratis toegangskaarten voor de voorstelling zijn voor mantelzorgers van dementiepatiënten uit de gemeente Maassluis vanaf 27 augustus af te halen bij de theaterkassa van Koningshof (openingstijden: maandag t/m vrijdag van 14:00 tot 19:00 uur).

De informatiemarkt is vrij toegankelijk, ook als u geen mantelzorger bent en niet naar de voorstelling gaat.

Voorstelling ‘U bent mijn moeder’

Tekst:       Joop Admiraal

Regie:      Albert Lubbers

Spel:         Marie-Christine de Both

www.grunfeld.nl

Tijden:

14.30 – 15.45 uur

20.00 – 21.15 uur

Informatiemarkt

Deelnemers:

Alzheimer Café, Argos Zorggroep, Careyn, Geheugenpoli Vlietland Ziekenhuis, GGZ Delfland, Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg, Riagg Rijnmond, Seniorenwelzijn, Stichting Mantelzorg NWN, Zorgcombinatie Nieuwe Maas, Stichting Hulp & Huisvesting en Bij De Tijd Blijven.

Tijden:

13.30 – 14.30 uur

15.45 – 17.00 uur

19.00 – 20.00 uur

21.15 – 22.00 uur

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de voorstelling en/of de informatiemarkt? Dan kunt u contact opnemen met Karin Maas van de gemeente Maassluis, bereikbaar via email wmo@maassluis.nl  of telefonisch tijdens kantooruren op dinsdag t/m donderdag via telefoonnummer 010-5931905.

Geschreven op 20-08-2012