Hogeschool Rotterdam onderzoekt bereik Seniorenwelzijn

Hogeschool Rotterdam doet onderzoek naar bereik Seniorenwelzijn

Drie groepen tweedejaars studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben de afgelopen maanden in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis onderzoek gedaan onder senioren. Hamvraag was hoe Seniorenwelzijn in contact kan komen met de senioren die zij nu niet bereikt.

In winkelcentra, bij stations voor openbaar vervoer, bij appartementencomplexen voor senioren en bij mensen thuis hebben de studenten uitgebreide vragenlijsten met ruim honderd senioren doorgenomen. Seniorenwelzijn wilde er vooral achter zien te komen waarom sommige senioren zich niet aangesproken voelen aan haar activiteiten deel te nemen.

Opvallend is de relatief grote naamsbekendheid van Seniorenwelzijn. In Maassluis bijvoorbeeld kende 93 procent van de deelnemers aan het onderzoek  de naam Seniorenwelzijn. Bijzonder is tevens het veelgehoorde argument dat het goed is dat Seniorenwelzijn er voor oudere mensen is, maar dat dit niet geldt voor de respondent. En dat terwijl het onderzoek alleen onder senioren is gehouden.

Waardevolle suggesties

Voor elke gemeente hebben de studenten een aantal waardevolle suggesties gedaan. Een aantal van deze suggesties zal Seniorenwelzijn gebruiken om haar activiteiten beter onder de aandacht te brengen. Ook zal Seniorenwelzijn onderzoeken of een ander type activiteiten meer zou aansluiten bij de belangstelling van diegenen die nu Seniorenwelzijn niet bezoeken. Al met al is Seniorenwelzijn ingenomen met de manier waarop de studenten van de Hogeschool Rotterdam hun opdracht hebben uitgevoerd.

Geschreven op 12-06-2012