In Nederland gooien we ontzettend veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.
Helaas weten veel mensen niet meer hoe dat moet. Daarnaast hebben velen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is dus mooi als je voor een eenvoudige reparatie met je kapotte spulletjes, gratis, terecht kunt in een Repair Café.

Het gaat om spullen die normaliter weggegooid zouden worden maar misschien nog een nieuw leven kunnen krijgen. U kunt denken aan elektrische apparaten zoals koffiezetapparaat, stofzuiger, naaimachine, (schemer)lamp, waterkoker etc. maar ook aan kleding,fietsen, speelgoed, meubeltjes e.d. Ook advies over gebruik of bij storing van PC, tablet, printer, smartphone is mogelijk.
De bezoeker gaat samen met een vrijwilliger/reparateur aan de slag. Zo wordt meteen reparatiekennis doorgegeven en is het ook een sociaal gebeuren. Bijkomend voordeel is dat de alsmaar groeiende afvalberg tegengegaan wordt en mensen weer de waarde van hun spullen in gaan zien.

Inmiddels zijn er al veel Repair Cafés geopend, wereldwijd en in Nederland. U kunt meer lezen over Repair Café Nederland op hun site.
 Op 20 september 2014 is de Stichting Olivier in samenwerking met Seniorenwelzijn in Schiedam gestart met een Repair Café in Ontmoetingscentrum De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818, 3118 AC Schiedam.

Gezocht: Vrijwilligers en Gereedschap voor elektrische apparaten.

Bent u beschikbaar als vrijwilliger of kent u iemand die dit zou willen doen, neem dan contact met ons op. 
Ook wanneer u overbodig gereedschap of materialen hebt die voor reparaties bruikbaar zijn, stuur dan een e-mail naar vrijwilligerscafe@gmail.com of naar Tiny Groeneweg, ouderenwerkster van Ontmoetingscentrum De 5 Molens: tgroeneweg@seniorenwelzijn.nl 

Elke 3e zaterdag van de maand is het Repair Café open, op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur behalve in juli, augustus en december.