Rectificatie eerder bericht frauduleuze aanbeller Schiedam

Eerder hebben wij, Seniorenwelzijn, een waarschuwing verspreid dat een man actief is in Schiedam die aanbelt bij de Bachpleinflats (en misschien later ook wel bij andere woningen in Schiedam) en voordoet alsof hij namens Seniorenwelzijn komt. Hij komt dwingend over en stelt vragen over alarmering etc.

 RECTIFICATIE:

Inmiddels is Seniorenwelzijn erachter dat het om twee heren gaat. Het blijkt achteraf helaas niet duidelijk of zij inderdaad de naam Seniorenwelzijn hebben gebruikt – al kwam dat kennelijk wel zo over bij de mevrouw die de eerste (stellige) melding bij ons deed. Het gaat om verkopers van firma hetgaatomu.nl (uw zorg, uw veiligheid) die zeer dominant te werk gaan en dit vooral uitoefenen bij kwetsbare ouderen. Ze verkopen o.a. alarmsystemen. Ze laten de mensen direct een contract tekenen en vragen hierbij ook om een rekeningnummer.

Mocht iemand overhaast getekend hebben en daar later spijt van hebben gekregen: men mag wettelijk binnen 14 dagen – zonder opgaaf van redenen – een (bij colportage)aan de deur getekend contract weer ontbinden.

De wijkagent in Schiedam is ook op de hoogte. Ze krijgen vaker van dit soort meldingen maar zij kunnen hier helaas vrij weinig in betekenen. De heren vertegenwoordigen een bedrijf (maar hebben wellicht niet specifiek Seniorenwelzijn genoemd, al kwam dit kennelijk bij sommige bewoners wel zo over) en kunnen zich legitimeren. Er is wel een aantekening gemaakt door de Wijkagent. Vraag eventueel advies aan de Wijkagent hoe te handelen.

 

 

 terug