Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor de VISITECLUBS!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers.

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die deze visiteclubs willen begeleiden.

Seniorenwelzijn zorgt ervoor dat deze vrijwilligers getraind worden door en regelmatig overleg hebben/dan wel samenwerken met een professional.

Als vrijwillig begeleider van de visiteclubs ontmoet je vele soorten senioren, ieder met hun eigen specifieke levenservaring en humor. Het is dankbaar vrijwilligerswerk!

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Bent u wellicht de nieuwe vrijwilliger die Seniorenwelzijn zoekt? Of kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken?

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

 

scootmobiel Kunst- en historische routes SCHIEDAM

Ga mee naar buiten met de Culturele Scootmobielroutes en ontdek kunst en/of geschiedenis met Schiedamse gidsen.

Tijd routes: 10.00-14.30 uur incl. koffie/thee en lunch

Prijs per route: € 6,50 per persoon, incl. lunch, koffie/thee. Betalen bij aanvang.

Let op: de locaties voor de lunch en afsluiting zijn anders dan de vertreklocatie.

Zorg voor een opgeladen accu!

Inschrijven bij Seniorenwelzijn: tel. 010-2486888  Email: info@seniorenwelzijn.nl

Bij slecht weer wordt de route een week verplaatst. Deelnemers worden hierover een dag vantevoren geinformeerd.

KUNSTROUTES            WIJK                VERTREKPUNT

9 mei                               Nieuwland        Kansenfabriek, de Meesterstraat 40a

13 juni                             Oost                  Stg Buren van Oost, Dieselstraat, tegenover Lidl

11 juli                              Woudhoek        DrieMaasStede, Voorberghlaan 35

8 augustus                      Kethel               De Nieuwe Harg, Hargplein 116

 

HISTORISCHE ROUTES

23 mei                            Kethel                Zalencentrum de Ark, Hargplein 101

27 juni                            Centrum             Grote Kerk, Lange Kerkstraat 37

25 juli                             Zuid                    Hof in Zuid, Nieuwe Maasstraat 68 D

22 augustus                   West                   Frankeland, St. Liduinastraat 10

5 september                   Oost                   Stg. Buren van Oost, Dieselstraat, tegenover Lidl     

De scootmobielroutes zijn een samenwerking tussen: de Historische Vereniging Schiedam, Seniorenwelzijn en stg. Mooi Werk  

06-09-2019
gratis proefles tekenen en schilderen in De Vloot Maassluis

De gezelligeTeken- en Schilderclub "de Vloot" zoekt nieuwe enthousiaste 55 + deelnemers .

Zowel beginners als gevorderden  kunnen zich aanmelden. Kom een keer langs voor een gratis proefles en nadere informatie!

Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur bent U van harte welkom op deze groep in ontmoetingscentrum Vloot (Vloot 65).

 

28-06-2019
kom tekenen en schilderen in De Bijenkorf Vlaardingen

De schilder- en tekengroep De Bijenkorf Vlaardingen zoekt nieuwe deelnemers.

Deze gezellige schilder- en tekengroep is elke donderdagochtend van in ontmoetingscentrum De Bijenkorf aan het werk onder de kundige begeleiding van hun enthousiaste lerares Zhanhong Liao. Zhanhong Liao is een bekende Vlaardingse kunstenares die zelf ook geregeld in binnen- en buitenland exposeert. De cursisten kunnen zelf kiezen wat ze gaan schilderen of tekenen en van welke materialen men gebruik maakt: acryl, olieverf, aquarelverf of (kleur-)potlood. Er wordt met veel plezier gewerkt en de cursisten vertellen veel te leren van Zhanhong en van elkaars werk.

U kunt qua cursustijden kiezen tussen 09.00-10.30 of 11.00-12.30 uur. Voor 2019 is de cursusprijs per jaar: € 198,48. U bent van harte uitgenodigd om een keertje een kijkje komen nemen op de schilderclub in De Bijenkorf, Reigerlaan 100, voor een gratis proefles.

28-06-2019
Digitaal spreekuur Bibliotheek in 5 Molens

Elke 3e maandag van de maand, met uitzondering van augustus, is er in ontmoetingscentrum de 5 Molens het Digitale Spreekuur van de Bibliotheek Schiedam.

Dat zijn vanaf heden: maandagmiddag , 15 april, 20 mei, 17 juni 15 juli, 16 september, 14 oktober, 18 novermber en 16 december.

Van 13.00 to 16.00 uur.  Adres: Nieuwe Damlaan 818  3118 AC  Schiedam

Kom langs met al uw vragen over het gebruik van uw laptop, tablet, smartphone, mobiele telefoon, digitale camera of e-reader...

GRATIS inloop!

 

 

28-06-2019
2 cursussen Valpreventie: in Schiedam en Vlaardingen

Bent u wel eens bang om te vallen? Voelt u zich daar onzeker door? De meeste ongelukken met 65-plussers gebeuren door een val! En meestal is dat in het eigen huis... Met onze cursus valpreventie leert u in 3 lessen om stevig op uw benen te staan. Een gediplomeerd trainer laat u met oefeningen zien dat u sterker bent dan u denkt. Zodat u weer met een zeker gevoel kunt bewegen en niet bang hoeft te zijn dat u valt.

U kunt zich opgeven voor een cursus in Vlaardingen of in Schiedam

VLAARDINGEN: Data: dinsdag 4, 11 en 18 juni. Van 10.00-12.00 uur Kosten: 10,-- euro, incl. koffie/thee. Locatie: De Wouthof, Baarnhoeve 103 in Vlaardingen

SCHIEDAM: Data: woensdag 5, 12, 19 juni 2019 van 14.00-16.00 uur. Kosten: 6 euro*, incl. koffie/thee. Locatie: ontmoetingscentrum De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818, 3118 AC  Schiedam.

Doet u mee? Geef u op bij Seniorenwelzijn: 010-2486888

*het verschil in prijs tussen de cursus in Vlaardingen en die in Schiedam is te wijten aan al of niet verkregen subsidie voor deze cursus vanuit de gemeente

20-06-2019
scootmobiel Historische Route Maassluis

Doe mee aan de scootmobiel Historische route door Maassluis, op woensdag 5 juni a.s. onder begeleiding van de Historische Vereniging Maassluis. Programma: 10.00 uur ontvangst met koffie in OC de Vliet (Arthur v.Schendelstr. 25)

10.30 u. start Historische route. 12.00 u.: lunch in Buurtcentrum de Hooftzaak. U kunt zich inschrijven in OC de Vliet of door te bellen naar 010-5915000. Er kunnen maximaal 7 deelnemers ingeschreven worden. Bij slecht weer worden de deelnemers op 4 juni geinformeerd.

05-06-2019
nieuwe openingstijden Vraagraak

 

De Vraagraak is voortaan geopend van 09.00-12.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag gesloten.

 

31-05-2019