Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor de VISITECLUBS!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers.

 

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die deze visiteclubs willen begeleiden.

Seniorenwelzijn zorgt ervoor dat deze vrijwilligers getraind worden door en regelmatig overleg hebben/dan wel samenwerken met een professional.

Als vrijwillig begeleider van de visiteclubs ontmoet je vele soorten senioren, ieder met hun eigen specifieke levenservaring en humor. Het is dankbaar vrijwilligerswerk!

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Bent u wellicht de nieuwe vrijwilliger die Seniorenwelzijn zoekt? Of kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken?

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

volg 6 lessen Cognitieve Fitness in Windwijzer

Op dinsdagochtend 22 januari start de gratis cursus Cognitieve Fitness in de Windwijzer.

Dit is een unieke trainingsmethode, ter verbetering van cognitieve- en motorische vaardigheden. (d.w.z. geheugen, logica,

inzicht, concentratie, coördinatie en reactievermogen).

Met behulp van leuke en uitdagende oefeningen worden de hersenen bewust gestimuleerd en het evenwicht tussen lichaam en geest verbeterd.

Deze training bestaat uit 6 lessen op de dinsdagochtend van 10.00—12.00 uur.

Data: 22 januari, 29 januari, 5 februari, 12 februari, 19 februari en 26 februari.

Na afloop kan er geluncht worden in de Windwijzer voor € 2,50, gaarne bij aanvang van de cursus aangeven of u

hiervan gebruik wilt maken.

Deze cursus wordt gratis aangeboden door GGZ doel & preventie.

Aanmelden bij Seniorenwelzijn tel. 010-248 68 88 of via de mail bij mdehooge@seniorenwelzijn.nl

31-01-2019
Feel Good workshops op 21 januari voor 60 plussers

Van BLUE MONDAY naar FEEL GOOD DAY
Op de donkerste dag van het jaar zetten wij de schijnwerpers op het leukste van het leven!

Op maandag 21 januari wordt het evenement ‘van BLUE MONDAY naar FEEL GOOD DAY’ georganiseerd. Alle 60-plussers uit Schiedam en Vlaardingen zijn uitgenodigd om elkaar in het Wennekerpand te ontmoeten tijdens ‘Blue Monday’. De dag die zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Maar of dat zo is, dat bepalen we eigenlijk zelf. Wij maken er in ieder geval een ‘feel good day’ van!

De kracht en energie van 60+ is het thema van deze dag waarbij bewustwording, ont-moeting en het uitwisselen van ervaringen centraal staan.

Er is een gevarieerd programma bestaande uit diverse workshops, een gezamenlijke lunch en veel inspiratie. Bezoekers kunnen ontdekken wat ontmoeten, samen, creëren, plezier en gezondheid voor hen kunnen betekenen.

Programma:

9.30 – 10.00 uur Inloop met koffie en thee

10.00 – 10.30 uur Gezamenlijke opening

10.45 – 11.45 uur 1e workshop ronde

11.45 – 12.45 uur 2e workshop ronde

13.00 – 13.45 uur Lunch

14.00 – 15.00 uur 3e workshop ronde

15.15 – 16.00 uur Gezamenlijke afsluiting

Van BLUE MONDAY naar FEEL GOOD DAY Maandag 21 januari 2019 Tijd: 10.00-16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Locatie: Wennekerpand, Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam Aanmelden via: info@seniorenwelzijn.nl of 010-248 6888

Uitnodiging: Bent u 60-plus en wilt u weten hoe u meer energie krijgt, meer uit het leven kunt halen of gewoon omgaan met de dingen die op uw pad komen? Kom ook, want de beste jaren moeten nog komen!

Organisatie
De dag wordt georganiseerd vanuit de Werkplaats Sociaal Domein Zuid Holland-Zuid en is een samenwerking van de gemeenten Barendrecht, Schiedam en Vlaardingen, Stichting Mooi Werk, Dock, Seniorenwelzijn en KijkopWelzijn. De dag is inclusief lunch en koffie en thee en wordt deze eerste keer gratis aangeboden door gemeente Schiedam met een bijdrage van de gemeente Vlaardingen en de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid.

31-01-2019
kom tekenen en schilderen in De Bijenkorf Vlaardingen

De schilder- en tekengroep De Bijenkorf Vlaardingen zoekt nieuwe deelnemers.

Deze gezellige schilder- en tekengroep is elke donderdagochtend van in ontmoetingscentrum De Bijenkorf aan het werk onder de kundige begeleiding van hun enthousiaste lerares Zhanhong Liao. Zhanhong Liao is een bekende Vlaardingse kunstenares die zelf ook geregeld in binnen- en buitenland exposeert. De cursisten kunnen zelf kiezen wat ze gaan schilderen of tekenen en van welke materialen men gebruik maakt: acryl, olieverf, aquarelverf of (kleur-)potlood. Er wordt met veel plezier gewerkt en de cursisten vertellen veel te leren van Zhanhong en van elkaars werk.

U kunt qua cursustijden kiezen tussen 09.00-10.30 of 11.00-12.30 uur. Voor 2019 is de cursusprijs per jaar: € 198,48. U bent van harte uitgenodigd om een keertje een kijkje komen nemen op de schilderclub in De Bijenkorf, Reigerlaan 100, voor een gratis proefles.

31-01-2019
conversatielessen FRANS in Windwijzer Vlaardingen

Weet u dat er – heel gezellige – conversatielessen Frans gegeven worden in De Windwijzer? En op verschillend niveau?

Op maandag 10.00-11.00 uur  voor iets gevorderde beginners

Op dinsdag van 10.00-11.00 u. beginners (deze groep start bij voldoende belangstelling)

Op dinsdag 13.15-14.15 uur gevorderde beginners

Op dinsdag 14.45-15.45 uur gevorderden.

Kosten: € 195,39 per jaar. Adres: de Windwijzer, Schiedamseweg 95, Vlaardingen. Aanmelden via Seniorenwelzijn: 010-2486888

31-01-2019