Seniorenwelzijn is op zoek naar deelnemers voor de visiteclubs!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers en de vrijwilligers die de visiteclub begeleiden.

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken? Of wilt u zich wellicht als vrijwilliger inzetten? 

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

 

Feestelijke kerstmiddag in De 5 molens

Op 26 december, Tweede Kerstdag, vieren wij Kerstmis in ontmoetingscentrum De 5 molens in Schiedam. Er is een heerlijk buffet en live muziek. Komt u ook?

Na een welkomstdrankje kunnen we genieten van een uitgebreid buffet. Er is een ruime keuze aan gerechten, zoals zalm in botersaus, tongfilet in hollandaisesaus, scampispiesjes met knoflook, kipdijfilet in piri piri saus, varkenshaassaté met satésaus en oma's stoofpotje. 
Als bijgerechten hebben we rijstschotel, bourgondische aardappeltjes, groentesalade, koolsalade, duitse kartoffelsalade en vers gebakken stokbrood met kruidenboter. We sluiten af met een dessert, een kopje koffie of thee en een presentje.

Dit alles wordt omlijst met leuke live muziek.

De Kerstmiddag duurt van 15.00 tot 18.00u. De kosten bedragen 25 euro per persoon. Inschrijven kan op kantoor van het ontmoetingscentrum.

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door een donatie van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

26-12-2019
Digitaal spreekuur Bibliotheek in 5 Molens

Elke 3e maandag van de maand is er in ontmoetingscentrum de 5 Molens het Digitale Spreekuur van de Bibliotheek Schiedam.

Dat is dit jaar nog op: 18 november en 16 december, van 13.00 tot 16.00 uur.

Adres: Nieuwe Damlaan 818  3118 AC  Schiedam

Kom langs met al uw vragen over het gebruik van uw laptop, tablet, smartphone, mobiele telefoon, digitale camera of e-reader...

GRATIS inloop!

 

 

17-12-2019
Najaarsmarkt in OC De Vliet

Op zaterdag 23 november 2019 bent u van harte welkom op de gezellige najaarsmarkt in ontmoetingscentrum De Vliet. Er zijn verschillende kramen met zelfgemaakte kaarten, curiosa, creatieve spullen, boeken en sieraden. U kunt uw geluk beproeven tijdens de loterijen en uiteraard is er ook wat lekkers te eten verkrijgbaar, zoals soep en belegde broodjes.

De najaarsmarkt aan de Arthur van Schendelstraat 25 in Maassluis duurt van 10 tot 14 uur en de toegang is gratis.

23-11-2019