Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor de VISITECLUBS!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers.

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die deze visiteclubs willen begeleiden.

Seniorenwelzijn zorgt ervoor dat deze vrijwilligers getraind worden door en regelmatig overleg hebben/dan wel samenwerken met een professional.

Als vrijwillig begeleider van de visiteclubs ontmoet je vele soorten senioren, ieder met hun eigen specifieke levenservaring en humor. Het is dankbaar vrijwilligerswerk!

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Bent u wellicht de nieuwe vrijwilliger die Seniorenwelzijn zoekt? Of kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken?

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

 

Digitaal spreekuur Bibliotheek in 5 Molens

Elke 3e maandag van de maand, met uitzondering van augustus, is er in ontmoetingscentrum de 5 Molens het Digitale Spreekuur van de Bibliotheek Schiedam.

Dat zijn vanaf heden:  16 september, 14 oktober, 18 novermber en 16 december.

Van 13.00 to 16.00 uur.  Adres: Nieuwe Damlaan 818  3118 AC  Schiedam

Kom langs met al uw vragen over het gebruik van uw laptop, tablet, smartphone, mobiele telefoon, digitale camera of e-reader...

GRATIS inloop!

 

 

17-12-2019
gastdame of gastheer gezocht voor De Bijenkorf

 

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die zich op woensdagochtend als gastvrouw/gastheer achter het buffet in ontmoetingscentrum De Bijenkorf willen inzetten.  Lijkt het u leuk op die manier iets voor senioren in Vlaardingen te betekenen, door ook een vriendelijk woord of luisterend oor te bieden? Bel dan met ouderenwerker Marjolein van Dooren, tel. 06-57314468  of mail naar mvandooren@seniorenwelzijn.nl

 

31-10-2019
kom tekenen en schilderen in De Bijenkorf Vlaardingen

De schilder- en tekengroep De Bijenkorf Vlaardingen zoekt nieuwe deelnemers.

Deze gezellige schilder- en tekengroep is elke donderdagochtend van in ontmoetingscentrum De Bijenkorf aan het werk onder de kundige begeleiding van hun enthousiaste lerares Zhanhong Liao. Zhanhong Liao is een bekende Vlaardingse kunstenares die zelf ook geregeld in binnen- en buitenland exposeert. De cursisten kunnen zelf kiezen wat ze gaan schilderen of tekenen en van welke materialen men gebruik maakt: acryl, olieverf, aquarelverf of (kleur-)potlood. Er wordt met veel plezier gewerkt en de cursisten vertellen veel te leren van Zhanhong en van elkaars werk.

U kunt qua cursustijden kiezen tussen 09.00-10.30 of 11.00-12.30 uur. op de donderdagochtend. Voor 2019 is de cursusprijs per jaar: € 198,48. U bent van harte uitgenodigd om een keertje een kijkje komen nemen op de schilderclub in De Bijenkorf, Reigerlaan 100, voor een gratis proefles.

 

NB: in de zomerperiode van juli en augustus vinden de lessen GEEN doorgang.

U bent weer welkom op donderdagochtend 5 september.

30-10-2019
gastdames en -heren gezocht in Schiedam

Gastvrouw/gastheer voor de Vijf Molens gezocht! 

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging als vrijwilliger? Vind u het leuk om iets te kunnen betekenen voor de senioren die ons ontmoetingscentrum bezoeken, door een vriendelijk woord en een luisterend oor te bieden? Lijkt het u daarbij leuk om een dagdeel per week (een ochtend of middag) achter het buffet te staan?

Neem dan contact op en kom ons team versterken. U bent meer dan welkom! Waar: ontmoetingscentrum de Vijf Molens, Nieuwe Damlaan 818 Schiedam. Bel contactpersoon Anita Breevoort,

ouderenwerker, 06-23423012 of mail naar abreevoort@seniorenwelzijn.nl

30-09-2019
Ga toch (mee) fietsen!

Samen fietsen is een leuke manier om met elkaar aan de praat te raken en plezier te hebben. Daarom organiseren Seniorenwelzijn en Buurtcentrum De Hooftzaak op 30 september aanstaande een grote fietstocht langs mooie plekjes in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

De fietstocht begint om 09.30 uur vanuit ontmoetingscentrum De Vliet in Maassluis. U kunt de tocht begeleid door een gids maken, of u rijdt hem op eigen gelegenheid, met behulp van een routekaart. Onderweg geniet u van de omgeving en natuurlijk van uw gezelschap. Ook zijn er twee tussenstops bij ontmoetingscentra op de route. Bij de eerste stop wordt koffie of thee en wat lekkers geserveerd, bij de tweede stop krijgt u een lunch. Om circa 15.00 uur komt u dan – na een tocht van meer dan 35 kilometer - weer terug in Maassluis, waar Buurtcentrum De Hooftzaak het eindpunt is.
Het is overigens ook mogelijk om vanuit Vlaardingen of Schiedam te starten.

Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn: “Fietsen is goed voor lichaam en geest. Het is een manier om onbelast te bewegen. Het spaart de heupen, enkels en knieën – dit vaak pijnpunten bij oudere mensen. Daarnaast is fietsen zeer ontspannend, zeker als je in de buitenlucht recreatief bezig bent.”

Wilt u meedoen aan deze fietstocht? Meld u dan uiterlijk woensdag 25 september aan:
Maassluis: start in De Vliet en einde in De Hooftzaak, aanmelden bij Tiny: 06 - 57 31 42 74
Vlaardingen: start en einde in De Bijenkorf, opgeven bij Marjolein 06- 57 31 44 68
Schiedam: start en einde in De 5 Molens, opgeven bij Anita 06 - 23 42 30 12

Of via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl. Deelname bedraagt 5 euro per persoon.

30-09-2019