Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor de VISITECLUBS!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers.

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die deze visiteclubs willen begeleiden.

Seniorenwelzijn zorgt ervoor dat deze vrijwilligers getraind worden door en regelmatig overleg hebben/dan wel samenwerken met een professional.

Als vrijwillig begeleider van de visiteclubs ontmoet je vele soorten senioren, ieder met hun eigen specifieke levenservaring en humor. Het is dankbaar vrijwilligerswerk!

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Bent u wellicht de nieuwe vrijwilliger die Seniorenwelzijn zoekt? Of kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken?

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

 

Digitaal spreekuur Bibliotheek in 5 Molens

Elke 3e maandag van de maand, met uitzondering van augustus, is er in ontmoetingscentrum de 5 Molens het Digitale Spreekuur van de Bibliotheek Schiedam.

Dat zijn vanaf heden:  16 september, 14 oktober, 18 novermber en 16 december.

Van 13.00 to 16.00 uur.  Adres: Nieuwe Damlaan 818  3118 AC  Schiedam

Kom langs met al uw vragen over het gebruik van uw laptop, tablet, smartphone, mobiele telefoon, digitale camera of e-reader...

GRATIS inloop!

 

 

17-12-2019
scootmobiel Kunst- en historische routes SCHIEDAM

Ga mee naar buiten met de Culturele Scootmobielroutes en ontdek kunst en/of geschiedenis met Schiedamse gidsen.

Tijd routes: 10.00-14.30 uur incl. koffie/thee en lunch

Prijs per route: € 6,50 per persoon, incl. lunch, koffie/thee. Betalen bij aanvang.

Let op: de locaties voor de lunch en afsluiting zijn anders dan de vertreklocatie.

Zorg voor een opgeladen accu!

Inschrijven bij Seniorenwelzijn: tel. 010-2486888  Email: info@seniorenwelzijn.nl

Bij slecht weer wordt de route een week verplaatst. Deelnemers worden hierover een dag vantevoren geinformeerd.

KUNSTROUTES            WIJK                VERTREKPUNT

8 augustus                      Kethel               De Nieuwe Harg, Hargplein 116

 

 

HISTORISCHE ROUTES

25 juli                             Zuid                    Hof in Zuid, Nieuwe Maasstraat 68 D

 

22 augustus                   West                   Frankeland, St. Liduinastraat 10

5 september                   Oost                   Stg. Buren van Oost, Dieselstraat, tegenover Lidl     

De scootmobielroutes zijn een samenwerking tussen: de Historische Vereniging Schiedam, Seniorenwelzijn en stg. Mooi Werk  

06-09-2019
gastdame of gastheer voor De Bijenkorf gezocht

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging als vrijwilliger? Vind u het leuk om iets te kunnen betekenen voor de senioren die ons ontmoetingscentrum De Bijenkorf in Vlaardingen bezoeken ?

Lijkt het u leuk om een dagdeel per week (maandagochtend, donderdagochtend of vrijdagochtend) achter het buffet te staan?

Neem dan contact op en kom ons team versterken. U bent meer dan welkom!

Waar: ontmoetingscentrum de Bijenkorf, Reigerlaan 100 te Vlaardingen

Bel contactpersoon Marjolein van Dooren tel. 06- 57314468 of mail mvandooren@seniorenwelzijn.nl

31-08-2019
gezocht: vrijwilligers voor activiteiten De Vloot

 

Voor activiteiten in ontmoetingscentrum De Vloot, Vloot 66, Maassluis, zijn wij op zoek naar:

een GASTVROUW/GASTHEER voor de EETTAFEL

op donderdag van 12.00-13.00 uur die helpt bij klaarzetten van de tafel, serveren en afruimen.

 

Ook zoeken wij een vrijwilliger voor de donderdagavond voor de dansclub

van 19.00-23.00 uur

 

en voor de vrijdagochtend voor de koersbal van 9.45-11.45 uur.

 

Voor nadere informatie: neem contact op met ouderenwerker Tiny Groeneweg

tel. 06-57314274

 

31-08-2019
vrijwillige Activiteitenbegeleiders Visiteclubs Plus gezocht in Vlaardingen

Per direct vrijwilligers gezocht voor de Visiteclubs Plus van Seniorenwelzijn

Heb je nog een paar uurtjes per week over ?

Bijvoorbeeld op de donderdag- of vrijdagochtend van 09.30-13.00 uur ?

Vind je het leuk om met ouderen om te gaan?

Heb je veel geduld en sta je stevig in je schoenen?

Dan zou jij weleens een uitstekende begeleider van de “Visiteclub plus” kunnen zijn !

Op donderdag (in gebouw EVEN, van Hogendorplaan) en vrijdag (in Soenda, Soendalaan 4) komt er een groepje van 8-12 senioren bij elkaar die nog thuiswonend zijn en beginnende geheugen-problematiek hebben of op een andere manier kwetsbaar zijn. Zij voelen zich vaak niet meer op hun gemak in grote groepen maar zijn wel op zoek naar contact, gezelligheid, structuur, dag invulling, etc.
Wij bieden de mensen een gevarieerd activiteitenaanbod, daarbij kan je denken aan gezelschapspelletjes, geheugenspelletjes, behendigheidsspelletjes, bewegingsactiviteiten, maar vooral de gezelligheid en een luisterend oor zijn heel belangrijk.

Wij streven ernaar om met 2 vrijwilligers en een activiteitenbegeleider de groepen te draaien, en het programma wordt met elkaar vorm gegeven.

Spreekt dit je aan, of wil je er meer over weten ? Dan kun je contact opnemen met het centrale nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888 en vragen naar Manuela de Hooge.

31-08-2019
diverse zomeractiviteiten in Maassluis Vlaardingen Schiedam

 zijn diverse leuke zomeractiviteiten georganiseerd...

Voor alle activiteiten geldt: vooraf inschrijven bij het buffet (met contante betaling) van het betreffende ontmoetingscentrum  (m.u.v. optreden bijwonen Rita Young). Vol is vol...

 

In Maassluis:

In de VLOOT  De Vloot 66, Maassluis,

Zaterdag 20 juli 14.30-17.00 uur Rita Young. Toegang € 3,50 bij binnenkomst

Vrijdag 26 juli Haringparty - ivm inkoop nieuwe haring moet u zich voor 19 juli opgeven aan het buffet  Haring zonder brood: € 1,50 en haring met brood  € 2,00

In de VLIET,  Arthur van Schendelstraat 25, Maassluis

Donderdag 25 juli High Tea € 5,-- per persoon

 

In VLAARDINGEN

Vanuit de Bijenkorf: Reigerlaan 100 Vlaardingen

Donderdag 1 augustus: High Tea: 13.30-15.30 uur  kosten: € 6.50

Vrijdag 9 augustus: BINGO  aanvang 13.30 uur € 4,-- per setje

Woensdag 14 augustus 10.00-12.00 uur Fietstocht met koffie en gebak € 3,--

Vrijdag 13 september BINGO aanvang 13.30 uur € 4,-- per setje

 

In SCHIEDAM, vanuit de 5 Molens: fietstocht op woensdag 26 augustus Vertrek 10.00-12.00 uur  kosten € 3,50

 

In de 3 steden Maassluis, Vlaardingen Schiedam kan men zich VOORAF inschrijven in respectievelijk het buffet van de Vloot, de Bijenkorf en de 5 Molens voor: Dinsdag 23 juli BUSREIS NAAR LEERDAM. Vertrek 8.30 uur de Vloot Msl., 8.50 u. Bijenkorf Vld en 09.10 u. de 5 Molens Sch. . Ontvangst op de boot met koffie en gebak, 3 gangen lunch en bij vaartocht over de Linge bezoek aan het Glasmuseum. € 59,50 per persoon.

 

Wilt u regelmatig begeleid korte(re) wandeltochten maken in Vlaardingen?

kijk op www.gezondoudwordeninvlaardingen.nl/wandelingen   en geef u op!

 

 

14-08-2019
Rectificatie eerder bericht frauduleuze aanbeller Schiedam

Eerder hebben wij, Seniorenwelzijn, een waarschuwing verspreid dat een man actief is in Schiedam die aanbelt bij de Bachpleinflats (en misschien later ook wel bij andere woningen in Schiedam) en voordoet alsof hij namens Seniorenwelzijn komt. Hij komt dwingend over en stelt vragen over alarmering etc.

 RECTIFICATIE:

Inmiddels is Seniorenwelzijn erachter dat het om twee heren gaat. Het blijkt achteraf helaas niet duidelijk of zij inderdaad de naam Seniorenwelzijn hebben gebruikt – al kwam dat kennelijk wel zo over bij de mevrouw die de eerste (stellige) melding bij ons deed. Het gaat om verkopers van firma hetgaatomu.nl (uw zorg, uw veiligheid) die zeer dominant te werk gaan en dit vooral uitoefenen bij kwetsbare ouderen. Ze verkopen o.a. alarmsystemen. Ze laten de mensen direct een contract tekenen en vragen hierbij ook om een rekeningnummer.

Mocht iemand overhaast getekend hebben en daar later spijt van hebben gekregen: men mag wettelijk binnen 14 dagen – zonder opgaaf van redenen – een (bij colportage)aan de deur getekend contract weer ontbinden.

De wijkagent in Schiedam is ook op de hoogte. Ze krijgen vaker van dit soort meldingen maar zij kunnen hier helaas vrij weinig in betekenen. De heren vertegenwoordigen een bedrijf (maar hebben wellicht niet specifiek Seniorenwelzijn genoemd, al kwam dit kennelijk bij sommige bewoners wel zo over) en kunnen zich legitimeren. Er is wel een aantekening gemaakt door de Wijkagent.

 

 

 

30-07-2019