Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor de VISITECLUBS!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers.

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die deze visiteclubs willen begeleiden.

Seniorenwelzijn zorgt ervoor dat deze vrijwilligers getraind worden door en regelmatig overleg hebben/dan wel samenwerken met een professional.

Als vrijwillig begeleider van de visiteclubs ontmoet je vele soorten senioren, ieder met hun eigen specifieke levenservaring en humor. Het is dankbaar vrijwilligerswerk!

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Bent u wellicht de nieuwe vrijwilliger die Seniorenwelzijn zoekt? Of kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken?

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

 

Nieuw: Digitaal spreekuur Bibliotheek in 5 Molens

Elke 3 maandag van de maand, met uitzondering van augustus, is er in ontmoetingscentrum de 5 Molens het Digitale Spreekuur van de Bibliotheek Schiedam.

Dat zijn: maandagmiddag 18 februari, 18 maart, 15 apri, 20 mei, 17 juni 15 juli, 16 september, 14 oktober, 18 novermber en 16 december.

Van 13.00 to 16.00 uur.  Adres: Nieuwe Damlaan 818  3118 AC  Schiedam

Kom langs met al uw vragen over het gebruik van uw laptop, tablet, smartphone, mobiele telefoon, digitale camera of e-reader...

GRATIS inloop!

 

 

28-04-2019
gezellig quizmiddag 29 maart in Bijenkorf

Seniorenwelzijn organiseert: “Vlaardingen terug in de tijd”!Vrijdag 29 maart wordt er een leuke quiz georganiseerd waarbij we met de senioren van Vlaardingen terug in de tijd willen gaan.
Hierbij kan men denken aan muziek uit de jeugdjaren, maar ook vragen over bekende Vlaardingers, de geschiedenis van Vlaardingen, etc.

Dit doen we d.m.v. vragen, ondersteund door beeld en geluid.

Deze quiz wordt gehouden in ontmoetingscentrum de Bijenkorf aan de Reigerlaan 100 in Vlaardingen Holy, en gepresenteerd door Teyt Entertainment: Tjerk van der Ende en Yke Takens. Deze gratis middag wordt mogelijk gemaakt door de Sjaak Foundation.

Heeft u zin in een gezellige middag die in het teken staat van de mooie oude tijden van Vlaardingen? Meldt u zich dan snel aan.

De middag start om 14.00 uur en zal rond 16.00 uur eindigen. Uiteraard is er tussendoor genoeg tijd om met elkaar te kletsen over vroeger en te genieten van een drankje.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar mdehooge@seniorenwelzijn.nl of via bellen naar Seniorenwelzijn: 010 2486888.

 

 

28-03-2019
23 maart fittest voor senioren in Schiedam

Fittest in Kethel

De Gemeente Schiedam, Seniorenwelzijn en Lekker Bezig Schiedam organiseren op zaterdag 23 maart een fittest voor senioren in de wijk Kethel, In basisschool IKC Kethel.

Bent u benieuwd hoe het met uw fitheid gesteld is? Meld u dan aan bij Marielle van Santen van Seniorenwelzijn via mvansanten@seniorenwelzijn.nlof 0650258370. De kosten voor de fittest zijn €3.00 per persoon.

De fittest is op zaterdag 23 maart 09.30 tot 11.30 uur in de gymzaal van bassisschool IKC Kethel, Vlaardingseweg 23, 3121 JM in Schiedam.

23-03-2019