Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor de VISITECLUBS!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers.

 

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die deze visiteclubs willen begeleiden.

Seniorenwelzijn zorgt ervoor dat deze vrijwilligers getraind worden door en regelmatig overleg hebben/dan wel samenwerken met een professional.

Als vrijwillig begeleider van de visiteclubs ontmoet je vele soorten senioren, ieder met hun eigen specifieke levenservaring en humor. Het is dankbaar vrijwilligerswerk!

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Bent u wellicht de nieuwe vrijwilliger die Seniorenwelzijn zoekt? Of kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken?

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

 

 

 

 

 

op zoek naar buffetvrijwilligers De Bijenkorf Vlaardingen

Seniorenwelzijn zoekt voor ontmoetingscentrum de Bijenkorf  enthousiaste  buffetvrijwilligers. Als gastdame/-heer draagt u bij aan een prettige sfeer in ons ontmoetingscentrum en geeft u de bezoekers een hartelijk welkom.  U  bent werkzaam achter het buffet.

Ontmoetingscentrum de Bijenkorf is een klein intiem, maar drukbezocht centrum  voor senioren. Onze nog zelfstandig thuiswonende senioren komen hier voor allerlei activiteiten  en niet onbelangrijk, voor  sociaal contact.

Het is daarom belangrijk dat u sociaal bewogen bent  en een gastvrije uitstraling heeft. 

U kunt na een gedegen  inwerkperiode zelfstandig werken, alleen of  in duo- verband. Ook bent u bereid om incidenteel voor uw collega vrijwilligers in te vallen, uiteraard in overleg. Uw vaste dagen zijn:  om de week op donderdagochtend of vrijdagochtend, van 08.45 uur tot 12.30 uur.

U kunt contact opnemen met Marjolein van Dooren ouderenwerker Seniorenwelzijn. 

tel. 06- 573 144 68

 

04-06-2017
elke dinsdagochtend dameswandelgroep in Vlaardingen

Houdt u van wandelen, maar doet u dat liever gezellig samen?

 

Loopt u dan eens mee met de dames-wandelgroep van Seniorenwelzijn, op dinsdagochtend in Vlaardingen.

We verzamelen om 10.00 u. bij de ingang van De Bijenkorf (Reigerlaan 100) in de Holywijk.

Deelname is gratis (m.u.v. koffie/thee).

 

Vrouwen van alle leeftijden kunnen meedoen. We lopen ongeveer 1 a 1,5 uur in een rustig tempo.

Daar knapt een mens van op!

En…ook dames met een scootmobiel zijn van harte welkom!

 

Voor informatie: bel Seniorenwelzijn 010-2486888 of mail Mariëlle van Santen, sportconsulent senioren via Mvansanten@seniorenwelzijn.nl

met vermelding van uw naam en telefoonnummer

30-05-2017
kom Folkloredansen in de Bijenkorf!

Een heel leuke vorm van bewegen op muziek is volksdansen/folkloredansen!

 

Zoals een enthousiaste deelnemer dichtte:

"Voor Senioren is het fijn

om met bewegen bezig te zijn

Elke dinsdag om half tien

kun je folkloredansen met Christien

in de Bijenkorf aan de Reigerlaan

want daar wordt het dus gedaan

De eerste keer mag je het gratis proberen

en het is heel leuk om het te leren!

Komt dus allemaal erbij,

want van dansen word je blij!"

 

 

Kom gerust eerst eens kijken en de sfeer proeven.

Besluit u mee te gaan doen, dan zijn de kosten € 3,39 per keer (€ 122,25 per jaar: 36 x)

Wilt u eerst nadere informatie? Bel De Bijenkorf: 010-4743066

.

 

28-05-2017