Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers en deelnemers voor de VISITECLUBS!

“Visite, visite, een huis vol visite”, zong Lenny Kuhr in 1980. Op visite gaan is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 Het is voor kwetsbare ouderen die ‘alleen’ in de wereld staan en meestal moeilijk nieuwe contacten leggen juist belangrijk dat hun wereld niet te klein wordt. Dat ze niet vereenzamen. De verhoogde indicatie voor dagbesteding werkt dit helaas wel in de hand. Om senioren in het werkgebied Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een ‘huiskamer’ te kunnen bieden waar ze zich veilig en ‘thuis’ voelen én om hun mantelzorgers enigszins te ontlasten, biedt Seniorenwelzijn passende oplossingen met de ‘reguliere Visiteclub’ én met de Visiteclubs Plus. Deze laatstgenoemde clubs zijn meer op een ‘zorgende’ leest gestoeld en sluiten beter aan bij de dagbestedings-vorm van zorgorganisaties. Door hun kleinschaligheid, bieden deze clubs een prettige en goede ondersteuning ‘op maat’ aan mensen die lichte of beginnende geheugenproblematiek hebben. Elkaar verhalen vertellen over vroeger, of vertellen over wat hen nu bezighoudt, creatief bezig zijn of samen bewegen, het kan zorgen voor een hechte en waardevolle band tussen de deelnemers.

 

Seniorenwelzijn is op zoek naar vrijwilligers die deze visiteclubs willen begeleiden.

Seniorenwelzijn zorgt ervoor dat deze vrijwilligers getraind worden door en regelmatig overleg hebben/dan wel samenwerken met een professional.

Als vrijwillig begeleider van de visiteclubs ontmoet je vele soorten senioren, ieder met hun eigen specifieke levenservaring en humor. Het is dankbaar vrijwilligerswerk!

Heel graag wil Seniorenwelzijn nog meer deelnemers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen. Ook nieuwe locaties worden gezocht zodat de Visiteclubs dicht bij mensen in hun buurt te vinden zijn. Bent u wellicht de nieuwe vrijwilliger die Seniorenwelzijn zoekt? Of kent u iemand voor wie het fijn zou zijn om als deelnemer een Visiteclub te gaan bezoeken?

Neem dan contact op met het algemene nummer van Seniorenwelzijn 010-2486888, dan wordt u naar de juiste contactpersoon doorverbonden.

Of kijk op deze website onder: Ontmoeten, Visiteclubs, voor een lijst van Visiteclubs en contactpersonen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam!

3 speciale BEWEEGcursussen in Maassluis! okt/nov

Cursus: Hoe houd ik mezelf op de been?

Vallen is bij oudere mensen een ernstig en veel voorkomend probleem. Dit leidt tot onzekerheid bij gewone, dagelijkse bezigheden. Sommige ouderen gaan daarom minder het huis uit.

Deze training in balans, om vallen te voorkomen, duurt 4 dinsdagen en start op:

dinsdag 10 oktober van 9.30- 11.30 u. in OC De Vloot, de Vloot 66  3144 PC Maassluis.

Kosten voor de hele cursus: € 20,-    De cursus wordt begeleid door een gediplomeerde trainer.

 

Cursus: Hoe voel ik me veilig.

Dit is een training in weerbaarheid: hoe krijg je vertrouwen in jezelf, hoe kom je voor jezelf op, hoe toon je een zelfverzekerde houding en hoe kun je jezelf in geval van nood verdedigen.

Deze training duurt 5 woensdagen, start op woensdag 11 oktober van 10.30-11.30 u.

Locatie: Wijkcentrum de Flat, Dr. Jan Schoutenlaan 187, 3145 SX  Maassluis

Kosten voor de gehele cursus: € 20,00.

 

Cursus: langer zelfstandig wonen met meer kwaliteit!

Wellicht kreeg u bij het ouder worden moeite met dagelijkse handelingen zoals opstaan uit een stoel of uit bed, zich aankleden, traplopen, boodschappen doen. Dan geeft deze cursus u handige tips gedurende

5 cursusmiddagen vanaf maandagmiddag 13 november van 14.00-16.00 u. op maandag in Wijkcentrum De Flat, Dr. Jan Schoutenlaan 187, 3145 SX  Maassluis. Kosten: €25,-- voor de gehele cursus.

 

Belangstelling? geef u op bij OC de Vloot, de Vloot 66, ma./tm vrijd. 9.00-12.00 u. Tel.nr. 010-5911144

 

21-11-2017
speciaal voor mantelzorgers uit Msl.Vld.Sch.: op 8 nov. gratis feest in Maassluis

 

Minters Mantelzorg houdt op 8 november namens de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis een feestelijke activiteit voor mantelzorgers, van jong tot oud. Hiermee willen de gemeenten u bedanken voor het belangrijke werk dat u verricht.

U kunt kiezen tussen een middag- en avondprogramma, afhankelijk van wat voor u het beste uitkomt.

Het middagprogramma begint om 12.30 uur met een lunch, gevolgd door een voorstelling en informatiemarkt. Het avondprogramma start om 16.30 uur met een informatiemarkt, gevolgd door een diner en voorstelling.

Tijdens de informatiemarkt treedt Zoumana Diarra op met moderne wereldmuziek. Nathalie Baartman, aanstormend cabarettalent, brengt de voorstelling Voest (= vuist). Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie. Voest is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen in bijzondere omstandigheden. Zij treedt ’s middags en ’s avonds op.

Leerlingen van het Albeda College verzorgen samen met de Koningshof de ontvangst en de catering.

Zorgt u intensief en langdurig voor iemand die woont in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam, dan bent u op 8 november van harte welkom. Wordt u bij de zorg ondersteund door iemand en

komt u graag met elkaar? Geef u dan samen op!

Deelname is gratis, aanmelding is wel verplicht met het oog op de capaciteit van het theater. De Koningshof is gevestigd aan de Uiverlaan 20 in Maassluis.

U kunt zich tot uiterlijk 24 oktober voor het middag- of het avondprogramma aanmelden via info@mintersmantelzorg.nl of bellen met 010 435 10 22.

Meer informatie: www.mintersmantelzorg.nl

Middagprogramma:

12.30 uur: inloop middagprogramma

13.00 uur: lunch

14.15 – 15.15 uur: voorstelling Nathalie Baartman

15.30 – 16.30 uur: informatiemarkt

16.30 uur: einde

Avondprogramma:

16.30 uur: inloop avondprogramma

16.30 – 18.00 uur: informatiemarkt

18.00 uur: diner

19.30 – 20.30 uur: voorstelling Nathalie Baartman

20.30 uur: einde

23-10-2017
nieuw: Klussen- en boodschappendienst in Nieuwland Schiedam

Vanuit de Kansenfabriek is in wijk Nieuwland van Schiedam een klussen- en boodschappendienst gestart!

Een klusje kost € 1,50 per keer en er zijn vrijwilligers die boodschappen willen doen voor ouderen in Nieuwland.

Bij uitzondering doet men ook wel klusjes in andere Schiedamse wijken.

Heeft u een klusje of wilt u hulp bij boodschappen doen? Bel Ilya van Haren

via 06-44145024

of mail met dekansenfabriek@gmailcom

15-10-2017
bootcamp senioren 10x vanaf 4 sept in 5 Molens

 

Op een leuke manier werken aan uw kracht en conditie?

Doe dan mee met het

Bootcamp voor Senioren!

Wij starten op maandagmiddag 4 september van 13.00 tot 14.00 uur.

De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven in de O.C. de 5 Molens.

 

De kosten zijn € 3.75 per les en worden per maand geïnd.

Wilt u ook meedoen? Bel dan 010-2486888 en meld u aan.

De eerste les is een proefles.

05-10-2017
Doe mee op BEWEEGDAG donderdag 28 sept. in Vld.

SAMEN sporten en bewegen op donderdag 28 september 2017

Een dag vol gezelligheid en activiteiten voor senioren!

Elke dag een half uurtje bewegen is goed voor elk mens. Heeft u daarbij soms een zetje nodig? Of sport u niet graag in uw eentje? Kom dan naar de beweegdag in het Marnix Revalidatiecentrum op donderdag 28 september a.s.

tussen 10.00- en 16.00 uur, - u kunt aansluiten wanneer het u het beste uitkomt - worden er allerlei activiteiten aangeboden zoals tennis, koersbal, (rolstoelwandelen, levensgroot 4 op 'n rij en nog veel meer. Gezelligheid staat bij alle activiteiten voorop en alle deelnemers maken kans op het winnen van een leuke prijs: een etentje in de Brasserie van Marnix. Daarnaast krijgt u na het voltooien van alle activiteiten op vertoning van uw volle strippenkaart een leuke goodie-bag cadeau!

Deelname kost € 3,--. Op de website www.stichtingvib.nl/beweegdag kunt u zich aanmelden voor de beweegdag en ook aangeven of u hulp bij vervoer nodig heeft.

Telefonisch aanmelden kan ook via 010-3132778

De beweegdag wordt georganiseerd door Vlaardingen in Beweging, Seniorenwelzijn en Argos Zorggroep.

Graag tot ziens op 28 september a.s.

 

26-09-2017
Eet u mee? gratis diner dinsdag 26 sept. in Lentiz college!

 

 

KOMT U BIJ ONS ETEN? In het kader van de Week van Geluk in Schiedam nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een heerlijk diner.

De leerlingen van het Lentiz Geuzencollege serveren een 3 gangen menu dat met liefde vers voor u wordt gekookt.

 

DINSDAG 26 september 2017     17.30-19.30 uur    LENTIZ Geuzencollege, Geuzenplein 1 te Vlaardingen.

 

Het diner is voor u helemaal gratis! Wilt u deelnemen? Geef u dan op bij Argos Services via 010-4278390 of via argosservices@argoszorggroep.nl

Heeft u geen vervoer? Voor € 5,-- halen wij u thuis op en brengen wij u na afloop weer naar huis.

 

Dit diner wordt u aangeboden door:

Lentiz Geuzencollege en wordt mede mogelijk gemaakt door Argoszorggroep, de Oproepcentrale, gem. Vlaardingen en Seniorenwelzijn

 

 

20-09-2017